Over Materna

Materna staat voor moeder (-schap) en dat is waar het om draait in de verloskunde! Hierin zullen wij natuurlijk de vader niet vergeten.

Wij vinden het belangrijk om complete zorg aan te bieden, dus inclusief echo’s en andere extra’s. Wij zijn alle drie echoscopiste, dus wij kunnen bij twijfel direct een echo bij je doen. Zo weten jullie direct waar je aan toe bent. Wij zijn daarnaast alle drie gecertificeerde borstvoedingsdeskundigen. Wanneer je nog niet zwanger bent en vragen hebt, kun je ook bij ons terecht. Wij spreken dan van een kinderwens consult. We zullen jullie gezondheid en levensstijl met jullie bespreken en eventuele aandachtspunten doornemen. Dit bezoekje is gratis en geeft je duidelijkheid over welke maatregelen jullie kunnen nemen om zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te gaan beginnen.

Wij zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister van de KNOV. Onze praktijk is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Via deze beroepsvereniging zijn de betalingsvoorwaarden, het klachten- en privacyreglement geregeld. We zijn daarnaast geregistreerd in het register van de Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland.

Daphne Mol

In 1993 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Direct daarna ben ik in Hilversum begonnen met werken. Ik begon op de Reaumurlaan en vanaf 1998 in Verloskundigen- praktijk Bolwerk aan de Simon Stevinweg (nu Materna). Ik doe mijn werk nog steeds met veel plezier en vind het telkens weer bijzonder om een zwangerschap en bevalling te mogen begeleiden. Vanaf 2002 ben ik mij gaan toeleggen op het maken van echo’s. Na het behalen van verschillende diploma’s hiervoor, is dit een leuke combinatie en verrijking van mijn vakgebied geworden. De theorie heb ik zelf in praktijk mogen brengen in 1997 en 2002 zodat ik nu een trotse moeder van een zoon en een dochter ben. Samen met Annemarieke en Judith zijn we een gezellig team. We zijn druk bezig met het bijhouden van ons vak en hebben ieder onze specialiteit. Alle drie zijn we up to date bijgeschoold, onder andere op het gebied van borstvoeding. In 2006 heb ik Verloskundig Centrum ’t Gooi mede opgericht, je kunt mij daar dus treffen voor de 20 weken echo of de combinatietest.

Annemarieke van Scherpenzeel

Ik ben in februari 1994 afgestudeerd aan de SROV ( Stichting Rotterdamse Opleiding voor Verloskundigen). Binnen het Gooi heb ik eerst een duopraktijk gehad en hierna heb ik verloskundigenpraktijk Bolwerk opgericht. Sinds 2007 met veel plezier bij Materna. We zijn een klein en hecht team. Ik heb een opleiding gedaan om kinderen in de buik van een stuitligging naar een hoofdligging te draaien, de zogenaamde uitwendige versie. Net als mijn collegae heb ik mijn gespecialiseerd in de echoscopie, een verrijking van mijn vak! Na al die jaren vind ik het nog steeds een voorrecht om aanwezig te mogen zijn bij zo’n belangrijke gebeurtenis als de geboorte van een kind. Tevens ben ik zelf moeder van 3 prachtige dochters.

Judith van der Meer

Mijn naam is Judith van der Meer.  In juli 2007 ben ik afgestudeerd aan de Rotterdamse Opleiding tot Verloskundige (SROV). Direct na mijn afstuderen ben ik als waarnemend verloskundige bij Materna gestart. Mijn eerste bevallingen en spreekuren als zelfstandig verloskundige deed ik dan ook in deze praktijk. Naast Materna heb ik ook nog in verschillende andere praktijken waargenomen, maar ondertussen ben ik een vast gezicht van de praktijk geworden. In mijn werk als verloskundige vind ik afwisseling en uitdaging: geen dag is hetzelfde, geen situatie is hetzelfde, iedere zwangerschap en iedere bevalling is anders. Ik vind het dan ook heel bijzonder om aanwezig te bij de bijzondere momenten in het leven. Tevens ben ik echoscopiste, wat een ik aanvulling op ons vak vind.
Bij Materna streven we naar kwalitatief goede zorg, bieden veel facetten van de verloskunde onder één dak en hebben een goede samenwerking, zowel onderling als met het ziekenhuis. Tevens ben ik moeder van een dochter (2013) en een zoon (2016).

Maaike Dijkstra

Even voorstellen, mijn naam is Maaike Dijkstra. Geboren in ’88 en sinds de zomer van 2015, Verloskundige.

Na mijn middelbare school heb ik eerst voor verpleegkundige gestudeerd in Utrecht. Met mijn diploma op zak ben ik gaan werken op de verloskunde afdeling van het VUMC in Amsterdam. Waar ik bijna vijf jaar met veel plezier heb gewerkt en erg veel heb geleerd. Mijn interesse voor de verloskunde groeide verder en uiteindelijk heb ik gekozen om opnieuw gaan studeren.

Ik ben in verschillende praktijken werkzaam geweest. Waaronder in Huizen en Bilthoven. Vanaf 2017 grijp ik een nieuwe kans met beide handen aan en word ik deel van het vaste team van Materna.

Het mooiste aan mijn vak vind ik de diversiteit. Ieder mens is anders, heeft zijn eigen wensen en inzichten. Met liefde en deskundigheid hoop ik jullie te mogen begeleiden op weg naar een nieuw gezin.